Polyurethaan ingieten, potting en embedding

Cooper (Romania)
Cooper (Romania)
Cooper industries

referentieWith Reijnen Sealing we don’t have only a supplier-customer relationship, but a partnership based on mutual interest and common values.

Meer referenties
 

Polyurethaan ingieten of potting: embedding technieken

Polyurethaan ingieten of potting, worden ook wel embedding technieken genoemd en is het ingieten van elektronica in een voorgevormde behuizing. Door een volledig geautomatiseerd systeem kunnen wij met polyurethaan gieten zelfs concurreren tegen de lagelonenlanden.

Condens / vocht
Elektronica op schepen komt vaak in aanraking met vochtige lucht en zout water. Om elektronica in deze omgeving toch een goede bescherming te bieden is er UL94 V0 polyurethaan met een IP 68 waarde. Hiermee zorgen wij voor een optimale bescherming tegen vocht.

Elektrische doorslag
De uitdaging om zoveel mogelijk functies in een zo klein mogelijke print te stoppen is in verband met elektrische doorslag niet altijd mogelijk. Door de dichtheid van onze UL94 V0-giethars kan een gegoten print wél de desbetreffende minimale afmetingen krijgen.

Trillingen
Schokken en trillingen verminderen de levensduur van componenten en solderingen. Polyurethaan gieten of potting biedt de beste bescherming bij deze omstandigheden.

Concurrentie
In hoogwaardige consumentenelektronica wordt polyurethaan ingieten toegepast om elektrische doorslag te voorkomen. De elektronica behuizingen zijn volledig afgesloten voor nieuwsgierige concurrenten en ondeskundige vingers.

Zware omstandigheden
Er zijn voor elektronica nauwelijks zwaardere omstandigheden denkbaar dan in de automotive industrie. Dankzij onze polyurethaan eigenschappen kunnen temperaturen van -40°C tot +130°C worden doorstaan. Hete olie, opspattend water, sterk wisselende temperaturen, de door ons in polyurethaan verpakte elektronica blijft goed werken.

Kijkt u ook eens naar:

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bent u benieuwd of onze technieken ook geschikt zijn voor uw producten en/of toepassingen, neem vrijblijvend contact met ons op en we zoeken samen naar de beste oplossing...

Contact