Conformal Coating

Cooper (Romania)
Cooper (Romania)
Cooper industries

referentieWith Reijnen Sealing we don’t have only a supplier-customer relationship, but a partnership based on mutual interest and common values.

Meer referenties
 

Conformal coating als optimale bescherming

Sommige elektronica onderdelen kunnen niet door ingieten of moulding systemen worden beschermd. Voor deze delen is Reijnen Sealing in staat om uw printplaat te lakken / te coaten.

Printplaat lakken - PCB coaten

Door middel van een robotgestuurde vernevelaar wordt een dunne laag, speciaal voor dit doel ontwikkelde lak, op de PCB gespoten. Het voordeel van PCB - printplaat coaten is dat eventuele reparaties aan onderdelen nadien mogelijk blijven. Door gebruik te maken van doorzichtige, gekleurde lak en fluoricentie kunnen wij eenvoudig controleren of het coating proces volledig dekkend is uitgevoerd.

De bescherming van uw elektronica door Conformal coating is een relatief eenvoudig en goedkoop proces. Wanneer zwaardere eisen aan de beschermingslaag worden gesteld en er bijvoorbeeld toch reparatie mogelijkheden moeten blijven bestaan dan heeft Reijnen de mogelijkheid om een veel dikkere laklaag aan te brengen. Deze  ‘TWIN CURE’ applicatie, ook wel bekend als UV coaten, zorgt voor een laagdikte die 5 tot 10x zo groot is.

 

TWIN CURE - UV coaten methode

TWIN CURE van Peters Lackwerke is een oplossingsvrije één-component systeem dat met UV snel uithard. De beschermende eigenschappen van deze zogeheten "UV coaten" methode zijn zowel chemisch, klimatologisch als mechanisch uitstekend.    

Uiteraard kan conformal coating worden toegepast in combinatie met andere Reijnen technieken. Wanneer bijvoorbeeld slechts enkele onderdelen op een PCB, oftewel printplaat, moeten lakken / coaten en andere delen beslist niet kan het ‘dam and fill’ principe worden toegepast. Uiteraard zijn wij ook in staat om de dipping methodes toe te passen.  

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bent u benieuwd of onze technieken ook geschikt zijn voor uw producten en/of toepassingen, neem vrijblijvend contact met ons op en we zoeken samen naar de beste oplossing...

Contact